MENIU

Război Ucraina. Sfârșit tragic, pentru un preot de 72 de ani. A fost ucis de ruși în curtea bisericii sale

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Sfârșit tragic, pentru un preot de 72 de ani, din localitatea Bilozerka. A fost ucis de focurile de artilerie trase de ruși asupra bisericii pe care acesta o păstorea.

Un preot de 72 de ani care se afla în curtea bisericii sale, lângă Herson, a fost ucis într-un bombardament rusesc, a anunţat marţi şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak, informează AFP.

"Armata rusă a bombardat localitatea Bilozerka cu focuri de artilerie, lovind curtea unei biserici şi ucigându-l pe preot", a scris Iermak pe Facebook, postând imagini în care se puteau vedea dărâmături lângă o biserică.

O femeie de 76 de ani a fost rănită, a adăugat el. Patru case, clădirea poştei, infrastructuri esenţiale şi piaţa centrală au fost avariate, potrivit lui Iermak.

Bilozerka se află la circa zece kilometri vest de oraşul Herson, centru regional eliberat de armata ucraineană în noiembrie şi inundat parţial după distrugerea barajului Kahovka de pe fluviul Nipru, distrugere imputată de Kiev Rusiei.

După eliberarea Hersonului de către ucraineni, armata rusă bombardează în mod regulat acest oraş şi împrejurimile lui dinspre malul estic al Niprului, care serveşte drept obstacol natural în faţa avansării trupelor Kievului. Acestea au lansat o contraofensivă în sudul şi estul Ucrainei, cu obiectivul de a elibera toate teritoriile ocupate de ruşi.