MENIU

Război Ucraina. Rușii spun că nu au bombardat centrul comercial din Kremenchug, ci un depozit de arme americane

Captură video

Rusia neagă realitatea și susține că centrul comercial bombardat ieri nu era un centru comercial, ci „hangar cu arme și muniții primite din Statele Unite și țări europene”.

„Pe 27 iunie, Forțele Aerospațiale Ruse au lansat un atac cu rachete de înaltă precizie la Kremenchug asupra „hangarelor cu arme și muniții primite din Statele Unite și țări europene”. Aceste hangare au fost amplasate în zona fabricii de mașini Kremenchug”, declară oficialii ruși.

Ca urmare a unei lovituri de înaltă precizie, au fost lovite arme și muniții de fabricație occidentală concentrate în zona de depozitare pentru a fi expediate în continuare către grupul de trupe ucrainene din Donbass. Detonarea muniției depozitate a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncțional situat lângă fabrică.

„Cu o zi înainte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia de un atac cu rachete asupra centrului comercial Amstor din Kremenchug, regiunea Poltava. Peste 1.000 de oameni se aflau în interiorul clădirii în momentul impactului”,mai spun rușii. 

În prezent, datele arată că 18 oameni au murit, 59 sunt răniți și 36 dispăruți în urma exploziei din centrul comercial. Armata ucraineană susține că atacul asupra Kremenciuk a fost efectuat de două rachete X-22 ale bombardierelor cu rază lungă de acțiune Tu-22 M3 din regiunea Kursk.

În perioada 28-30 iunie, la Kremenchug a fost declarat doliu pentru cei care au murit în centrul comercial.