MENIU

Război Ucraina. Rușii de pregătesc serios de „referendum”. Proclamata Republică Donețk ar putea deveni parte din Rusia

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Rusia se află într-un stadiu avansat de planificare a organizării unui referendum pentru a stabili dacă auto-proclamata Republică Donețk (DNR) ar trebui să facă parte din Rusia, deși nu este clar dacă votul a fost finalizat, conform informațiilor de la Ministerului Britanic al Apărării.

Rusia se află într-un stadiu avansat de planificare a organizării unui referendum pentru a stabili dacă așa-numitul DNR ar trebui să facă parte din Rusia, deși nu este clar dacă votul a fost finalizat.

Acest lucru se precizează în mesajul Ministerului Britanic al Apărării.

„La 11 august 2022, presa rusă a raportat că șeful așa-numitei „Republici Populare Donețk” Denis Pușilin a spus că data referendumului privind intrarea RPD în Rusia va fi anunțată după „eliberarea completă”. Anterior, în iunie 2022, jurnaliştii de investigaţie au publicat dovezi ale strategiei de planificare a RPD de a organiza un astfel de referendum şi de a asigura cel puţin 70% din voturi în favoarea aderării la Rusia.

Kremlinul va considera probabil că eșecul armatei de a ocupa pe deplin regiunea Donețk până acum este un eșec de a-și atinge obiectivele maximaliste în Ucraina.

După cum a raportat mai devreme UNIAN, pe 10 august, viceprim-ministrul și ministrul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereșciuk, a declarat că invadatorii ruși nu au perspective de a organiza cu succes un „referendum” în teritoriile ocupate temporar , în ciuda presiunilor asupra populatia locala. Ea a îndemnat încă o dată cetățenii să evacueze.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident