MENIU

Război Ucraina. Putin le-a ordonat generalilor să vină cu un nou plan pentru cucerirea Ucrainei

Putin vrea alte variante la război. Foto/Profimedia

Supărat că mașinăria de război a Moscovei s-a împotmolit definitiv pe maidanul Ucrainei, locatarul de la Kremlin le cere generalilor săi alt plan de posibilă cucerire a statului vecin.

Blocat în mocirla celei de-a zecea luni de război aflată în desfășurare, președintele rus Vladimir Putin cere conducerii armatei să pregătească un plan pentru acțiuni ulterioare într-o campanie care, după ce a încercat să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei, a fost redusă la eforturi de a menține teritoriile ocupate și bombardarea infrastructurii civile critice.

Vineri, Putin a vizitat sediul comun al forțelor armate, unde a auzit rapoarte de la generali de rang înalt și a avut, de asemenea, întâlniri și întâlniri separate cu comandanții, a declarat serviciul de presă al Kremlinului .

„Aș dori să aud propunerile dumneavoastră cu privire la acțiunile noastre imediate și pe termen mediu”, a spus Putin, adresându-se participanților la întâlnire, care au inclus ministrul Apărării Serghei Șoigu, șeful Statului Major General Valeri Gerasimov și comandantul grupului Serghei Surovikin.

Potrivit TASS , rapoartele către Putin cu documente au fost transmise de către comandanții din fiecare direcție operațională, inclusiv cu privire la situația din ultima zi.

Președintele a vizitat sediul comun pentru prima dată de la începutul războiului. Iar întrebarea cheie în acest caz este de ce oamenii au decis să-l arate pe Putin conducând războiul chiar acum, notează politologul Vladimir Pastuhov.

Părăsind regiunea Harkov și predarea Hersonului, armata rusă a pierdut aproape jumătate din teritoriile ocupate de la începutul invaziei. Următoarea țintă pentru forțele ucrainene ar putea fi Melitopol, un punct logistic cheie care menține aprovizionarea Crimeei și a grupului rus în regiunile de sud ale țării.

Armata americană prezisese anterior că iarna va aduce o pauză lungă în război care ar putea dura până la șase luni: ploaia și pământul moale vor încetini ambele armate, iar când pământul va fi înghețat, zăpada și frigul vor deveni o problemă, deși cisternele și camioanele ar fi mai ușor de deplasat. Dar această evaluare s-a schimbat, a declarat o sursă senior de la Pentagon pentru The Voice of America. „Știm că ucrainenii pot lupta și pot lupta bine în aceste condiții de iarnă”, a spus el.

Între timp, armata rusă ar putea pregăti un grup de 200.000 de oameni mobilizați pentru o nouă încercare de a lua Kievul din Belarus, a declarat generalul Valery Zaluzhny, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-  un interviu pentru  The Economist. .

Potrivit acestuia, atacul asupra capitalei ar putea începe în februarie și, în plus, în ianuarie sau primăvară, poate avea loc o nouă încercare de avansare în Donbass. 

Militarul rus, care se află acum la Grodno, a declarat pentru Novaya Gazeta. Europa” că până la 300.000 de soldați ar putea fi pregătiți pentru ofensivă. Comandamentul, potrivit lui, își consolidează puterea în Belarus, transferă materiale și echipamente și înființează tabere de câmp.

„Putin este în mod clar vândut acest plan ca un alt blitzkrieg”, a spus militarul, vorbind sub condiția anonimatului. El a adăugat că o ofensivă din Belarus ar fi „sinucidere”: acum teritoriul Ucrainei de la graniță la mulți kilometri în interior este minat, drumurile au fost dărâmate, peisajul sunt păduri și mlaștini, iar toate direcțiile au fost doborâte de artileria ucraineană. .

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident