MENIU

Război Ucraina. Putin a găsit vinovatul: „Elita globalistă occidentală. SUA și vasalii săi”

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

„Elitele globaliste” din Occident fomentează războaie și seamănă haos pentru a instaura „totalitarismul neoliberal” pe planetă și a parazita întreaga lume. Declarația a fost făcută de președintele rus Vladimir Putin al cea de-a 10-a Conferințe de la Moscova privind securitatea internațională.

Potrivit lui Putin, în lume se contururează o nouă ordine mondială multipolară, iar tot mai multe țări aleg calea „dezvoltării suverane” bazată pe identitate, tradiții și valori. Dar aceste procese sunt „opuse de elitele globaliste occidentale” reprezentate de Statele Unite și „vasalii” săi, care provoacă conflicte și războaie civile, se amestecă grosolan în treburile statelor suverane și forțează alte țări „să trăiască după reguli străine lor, ” a spus președintele.

„Astfel, ei încearcă din toate puterile să păstreze hegemonia și puterea care le scăpa din mâini, încearcă să țină țările și popoarele în strânsoarea unei ordini neo-coloniale. Hegemonia lor înseamnă stagnare pentru întreaga lume, pentru întreaga civilizație, obscurantism și abolirea culturii, totalitarism neoliberal”, a spus Putin.

Un astfel de model, a spus el, „nu poate fi păstrat decât prin forță” și prin conflicte, și prin urmare se folosesc șantajul, amenințările și presiuni. „Și toate acestea se fac cu un singur scop – să-și mențină dominația, modelul care îți permite să paraziți lumea întreagă, așa cum era cu secole înainte”, a spus președintele.

De aceea, potrivit lui Putin, „elitele” occidentale au început să aprovizioneze Ucrainei cu arme, inclusiv grele, și „au pus în aplicare proiectul anti-Rusia”.

„În aceste condiții, am decis să desfășurăm o operațiune militară specială în Ucraina, în deplină conformitate cu Carta Națiunilor Unite”, a spus Putin. „Obiectivele acestei operațiuni sunt clar și precis definite: aceasta este de a asigura securitatea Rusiei și a cetățenilor noștri, pentru a proteja locuitorii din Donbass de genocid”.

Dar nu a fost posibil să se obțină o victorie rapidă: războiul continuă pentru a șasea lună și, conform datelor occidentale, a adus Rusiei mai multe pierderi decât invazia de 10 ani a Afganistanului - 20.000 de oameni au fost uciși.

Potrivit lui Putin, Statele Unite sunt de vină pentru acest lucru, care „încearcă să prelungească conflictul”. 

„Evident, cu ajutorul unor astfel de acțiuni, elitele globaliste occidentale, printre altele, încearcă să distragă atenția propriilor cetățeni de la problemele socio-economice acute: scăderea nivelului de trai, șomaj, sărăcie, dezindustrializare”, a spus Putin.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident