MENIU

Război Ucraina. Kievul a cerut mai multe sisteme de apărare aeriană după distrugerea a 30% din centralele electrice

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Forțele armate ale Ucrainei au cerut să accelereze livrarea sistemelor moderne de apărare aeriană pentru a face față mai eficient bombardamentelor rusești care vizează infrastructura țării. Așa a declarat reprezentantul comandamentului forțelor aeriene ale Ucrainei, Yuriy Ignat, relatează CNN.

Ignat a lăudat eficacitatea sistemelor germane de apărare aeriană IRIS-T. „Acest sistem funcționează și a funcționat astăzi și a funcționat cu un rezultat de 100%. Și vrem ca nemții să crească producția”, a spus Ignat. Până acum, Berlinul a livrat Kievului un astfel de sistem.

Reprezentantul Forțelor Armate ale Ucrainei a menționat și sistemele americane NASAMS, care ar trebui să fie livrate în Ucraina. În plus, a menționat el, Kievul este gata să primească mai multe rachete sol-aer HAWK de fabricație americană. La începutul lunii octombrie, Spania a promis că va furniza Ucrainei o parte din propriile sisteme HAWK.

Luni, Rusia a lansat peste 50 de rachete de croazieră pe teritoriul Ucrainei, au informat Forțele Armate ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe Telegram.

„La ora 07:00 pe 31 octombrie, ocupanții ruși au lansat mai multe atacuri cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei”, a declarat comandamentul forțelor aeriene într-un comunicat.

„Peste 50 de rachete de croazieră X-101/X-555 au fost lansate de la portavionele strategice de aviație Tu-95/Tu-160 la nord de Marea Caspică și regiunea Volgodonsk (regiunea Rostov). Forțele și mijloacele Forțelor Aeriene din zonele de responsabilitate ale Forțelor Aerospațiale „Centru” au distrus 44 de rachete de croazieră - 18, Forțele Aerospațiale „Sud” - 12, Forțele Aerospațiale „Vostok” - 9, Forțele Aerospațiale „Vest”. ". „Comandamentul aerian - 5”, nota comanda.

În săptămâna de la bombardarea masivă a infrastructurii ucrainene care a început pe 10 octombrie, Kievul a pierdut aproximativ o treime din centralele ucrainene. Acest lucru a fost anunțat pe 18 octombrie de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a acuzat autoritățile ruse de activități teroriste. „Nu mai este loc de negocieri cu regimul Putin”, a conchis Zelensky .