MENIU

Război Ucraina. Bombardamente puternice în orașul Melitopol, controlat de ruși

Primarul Melitopolului , ocupat temporar de invadatorii ruși , Ivan Fedorov, notează că în oraș s-au auzit aproximativ 10 explozii puternice, seara în care armata rusă „încetează să mai fie calmă”.

Armata rusă încetează să mai fie calmă. Aproximativ 10 explozii puternice s-au auzit deja în partea de vest a Melitopolului. Credem în Forțele Armate ale Ucrainei și așteptăm vești bune pentru ucraineni și vești devastatoare pentru iritați, ", a spus primarul.

Aseară luptătorii ucraineni au atacat Melitopolul ocupat  de la sistemele de artilerie cu rachete HIMARS ale SUA. În urma loviturii, echipamentul militar inamic și peste 100 de invadatori ruși au fost distruși.

Potrivit expertului militar Serghei Grabsky, ca parte a contraofensivei, armata ucraineană ar putea fi una dintre primele care au eliberat nu Hersonul, ci Melitopolul.

 

În același timp, Aleksey Arestovich, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, consideră că invadatorii ruși se tem cel mai mult de contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Zaporojie , așa că se grăbesc să organiza un pseudo-referendum acolo.

 

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident