MENIU

Război în Ucraina, ziua 678: Armata rusă recunoaște că a bombardat din greşeală un sat rusesc de la granița cu Ucraina - LIVE TEXT

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Ucraina intră astăzi în ziua cu numărul 678 de război. Volodimir Zelenski și Vladimir Putin transmit mesaje pline de optimism legate de progresul propriilor armate pe câmpul de luptă. Explozii puternice, marți dimineață, la Kiev, oraş aflat în stare de alertă din cauza rachetelor ruseşti.

UPDATE 6:15 - Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu publicat luni că ideea conform căreia Rusia câştigă războiul este doar un "sentiment" şi că Moscova suferă în continuare pierderi grele pe câmpul de luptă, informează Reuters.

UPDATE 5:00 - Vladimir Putin a vizitat luni, în prima zi a anului, militari ruşi răniţi care sunt trataţi la spitalul militar din Moscova, cărora le-a spus că se schimbă în favoarea Rusiei cursul războiului din Ucraina, că Moscova nu luptă de fapt cu ucrainenii, ci cu Occidentul, şi vrea să pună capăt războiului, dar numai în condiţiile sale, relatează BBC şi Reuters.

UPDATE 4:20 - Volodimir Zelenski a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, cei doi discutând despre problema consolidării securităţii Ucrainei, care a fost din nou supusă unui atac aerian masiv din partea Rusiei în ultimele două zile, transmite Adminstraţia Prezidenţială din Ucraina.

Volodimir Zelenski l-a informat pe Justin Trudeau cu privire la consecinţele atacurilor ruseşti cu rachete şi drone "Shahed" care au vizat oraşe şi sate ucrainene.

Infrastructura civilă a fost avariată în regiunile Sumy, Odesa, Lviv, Kiev şi Poltava. Există civili morţi şi răniţi, inclusiv copii. Numai în ajunul Anului Nou, forţele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus peste 80 de drone "Shahed", precizează comunicatul. 

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina invazie rusia ucraina ucraina