MENIU

Război în Ucraina, ziua 654: ​Scholz sugerează că războiul ar putea dura până în 2025. Unde atacă cel mai acerb trupele rusești - LIVE TEXT

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

În a 654-a zi de război, trupele rusești continuă să atace Ucraina, folosind în special aviația și dronele kamikaze.

UPDATE 7:25 - Comisia Europeană urmează să aprobe, săptămâna viitoare, o propunere legislativă cu privire la legal procedurile de utilizare a activelor ruseşti blocate în conformitate cu sancţiunile impuse Moscovei de către Uniunea Europeană, însă dubiile venite din partea Franţei, Germaniei şi Belgiei ar putea însemna că Ucraina nu va obţine banii respectivi în viitorul apropiat, au declarat surse diplomatice citate de Reuters.

UPDATE 6:10 - Invazia Rusiei din Ucraina începută în 24 februarie 2022 a determinat Occidentul să impună mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea de finanțare a războiului. Dar Putin a găsit în continuare prieteni în Europa, 3 turnuri occidentale, țări precum Franța, Belgia și Spania care ajută Kremlinul cu miliarde de euro, cumpărând gaze naturale lichefiate rusești. Doar Marea Britanie și Țările de Jos au interzis importurile de GNL din Rusia.

Din cei 17,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale lichefiate rusești care au curs către UE între ianuarie și septembrie anul acesta, 21% au fost transferate către nave destinate țărilor din afara UE, inclusiv China, Japonia și Bangladesh, potrivit datelor Institutului pentru Energie, scrie Financial Times preluat de Ziare.com.

UPDATE 5:05 - După 650 de zile de război în Ucraina, Vladimir Putin nu arată niciun semn că ar vrea să termine conflictul în care au murit zeci de mii de militari ai armatei roșii. Dar acum el s-a trezit cu o ”lovitură de baros”, după ce rușii au primit mesaj chiar pe telefon, că sfârșitul la putere al președintelui este aproape. ”Rusia fără Putin” au putut citi cetățenii pe smartphone-uri, după ce au observat în orașe panouri uriașe legate de alegerile din 2024, în care liderul poziției Alexei Navalnîi îi îndeamnă să nu îl voteze pe Putin.

Pe panourile apărute la Moscova, Sankt Petersburg și în alte orașe din Rusia se poate citi cuvântul ”Rusia” și urarea ”La mulți ani”, dar și o adresă web și un cod QR, care te direcționează pe un site ce afișează ”Rusia fără Putin”, potrivit APNews.

Mai multe articole despre:
razboi in ucraina invazie rusia ucraina ucraina