MENIU

Război în Ucraina, ziua 550 - Care sunt pierderile reale din cele 2 tabere - LIVETEXT

Numărul morților este uriaș, în special în tabăra rusă

Kievul și Moscova inimizează sau păstrează tăcerea cu privire la numărul de soldați uciși și răniți. Pierderile celor două părți sunt comparabile cu cele din Primul Război Mondial, potrivit unei estimări occidentale. 

UPDATE 7:00 Kievul și Moscova au pierderi comparabile cu cele din Primul Război Mondial

Numărul soldaților uciși sau răniți a fost unul dintre cele mai bine păstrate secrete de la începutul invaziei ruse în Ucraina. În fiecare conflict, supraestimarea pierderilor cauzate inamicului și minimizarea pierderilor proprii este o măsură clasică. Actualul conflict nu face excepție de la regulă: nu se pune problema de a furniza adversarului informații sensibile și nici de a demoraliza populația, relatează Le Monde citat de Rador.

 

Mai exact, Rusia ar avea 120.000 de morți (din 300.000 de victime) și Ucraina 70.000 de morți (din 200.000). Numărul victimelor a crescut brusc începând de iarna trecută, în timpul bătăliei de la Bahmut. Sute de soldați au fost uciși sau răniți în fiecare zi timp de câteva săptămâni, potrivit acestor oficiali americani. În timp ce rușii au suferit multe victime, ucrainenii au plătit și ei un preț mare încercând să dețină fiecare centimetru de teritoriu înainte de a pierde controlul orașului, în luna mai.

UPDATE 1:00 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, într-un nou discurs, că Ucraina trebuie să parcurgă toate etapele necesare pentru ca F-16 “să apară pe cerul” său. “Acest lucru va aduce mai aproape revenirea aviaţiei civile pe cerul ucrainean, deoarece va aduce victoria mai aproape şi va oferi Ucrainei mai multă securitate”, a precizat Zelenski.

 

„De 30 de ani, în ultima sâmbătă din august, personalul aeronautic ucrainean, atât militar, cât şi civil, îşi sărbătoreşte ziua profesională. Piloţi, ingineri, toţi cei care lucrează în industria aviaţiei, în producţia de aeronave, în transportul aerian. Există multe lucruri pentru care să fim recunoscători. Şi eu sunt recunoscător. Suntem cu toţii recunoscători”, a spus Volodimir Zelenski, relatează News.ro.

Mai multe articole despre:
razboi ucaina rusia putin zelesnki