MENIU

Răsturnare de situație în cazul donațiilor de sute de milioane de euro pentru Notre Dame

Incendiu Catedrala Notre Dame
Incendiu Notre Dame

Cele mai bogate trei familii din Franţa au promis că vor dona în total aproximativ 500 milioane euro pentru reconstituirea Catedralei Notre-Dame, donaţii care au declanşat o dezbatere despre bogăţie, impozite şi despre tipul de filantropie practicată de cei mai bogaţi, transmite CNN, preluat de Mediafax.

Prima donaţie în valoare de 100 milioane de euro, a venit din partea grupului de lux Kering şi familiei Pinault. Ceva minute mai târziu, principalul lor rival Bernard Arnault, al treilea cel mai bogat om din lume şi acţionarul principal al companiei LVMH - Moet Honnessy Loius Vuitton , a declarat că va dona 200 milioane de euro, iar câteva ore mai târziu, familia Bettencourt Meyers, deţinătoarea companiei L' Oreal a promis o donaţie tot de 200 milioane de euro .

 

Atenţia s-a schimbat rapid, în această săptămână, de la generozitatea donaţiilor pentru catedrală, la faptul că donatorii ar pretinde beneficii fiscale. Conform legislaţiei franceze, persoanele fizice pot deduce 66% din donaţii din impozitele lor, în timp ce întreprinderile pot revendica 60%.

 

 

Pentru fiecare donaţie de 100 milioane de euro, sunt 60 milioane de euro pe care statul nu îi impozitează, a explicat Anne-Claire Pache, un profesor specializat în filantropie la ESSEC France Business School.

 
Mai multe articole despre:
donaţii catedrala Notre Dame