MENIU

RAPORT MCV: Bulgaria a făcut progrese, dar acestea nu sunt suficiente și rămân fragile

RAPORT MCV: Bulgaria a făcut progrese, dar acestea nu sunt suficiente și rămân fragile

RAPORT MCV. În ultimul an și jumătate după ultimul raport din iulie 2012 Bulgaria a făcut câțiva pași în direcția bună, dar progresul este limitat și rămâne fragil, concluzionează raportul privind progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), prezentat miercuri la Bruxelles.

RAPORT MCV. Comisia constată că au fost făcute câteva îmbunătățiri în ceea ce privește procedurile de numire, Procurorul General a întreprins câteva măsuri administrative utile, iar Consiliul Suprem al Magistraturii a înregistrat un anumit progres în ceea ce privește supraaglomerarea magistraților, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Comisiei.

RAPORT MCV. Progresul general însă nu este încă suficient și rămâne fragil, consideră Executivul European. Scandalurile repetate legate de nominalizări care a trebuit să fie anulate din motive etice, cazurile de lideri ai lumii interlope care au scăpat de justiție, precum și șirul de dezvăluiri cu privire la influența politică asupra sistemului judiciar au subminat încrederea publicului. Încă sunt foarte puține dosarele legate de corupție și crima organizată duse la un sfârșit bun, scrie în document, potrivit agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
UE Europa Bulgaria CSM raport MCV