MENIU

Raport al experților militari suedezi: Rusia se pregătește de un război la scară largă

Un raport al Institutului Suedez pentru Studii de Apărare susține că Rusia se pregătește pentru un posibil război la scară largă. 

Armata rusă se pregătește să participe la conflicte militare din ce în ce mai mari. Acest lucru este menționat într-un raport elaborat de Institutul Suedez pentru Studii de Apărare (FOI).

Autorii raportului au analizat exercițiile militare în Rusia în perioada 2009-2017. Aceștia susțin că, începând cu anul 2009, armata rusă, care a participat anterior la mai multe conflicte locale, a început să se pregătească pentru războaiele regionale de lungă durată, cu oponenți de nivelul Chinei și al NATO, scrie site-ul meduza.io, citat de Deschide.md.

Raportul notează, de asemenea, că în ultimii ani armata rusă și-a sporit considerabil pregătirea în luptă și este capabilă să treacă rapid de la îndeplinirea sarcinilor de pace, la război.

„Rusia este pregătită să folosească metode militare. Este important să înțelegem cum se poate întâmpla acest lucru în cele mai grave scenarii. Exercițiile militare oferă o idee despre acest lucru ", a declarat autorul studiului Juhan Nurberg.

Mai multe articole despre:
Rusia război Suedia