MENIU

Ramzan Kadîrov sună mobilizarea generală la război, fără a aștepta un ordin de la Kremlin

Ramzan Kadîrov

Șeful Ceceniei a cerut regiunilor rusești să înceapă automobilizarea și să aloce o mie de voluntari pentru războiul din Ucraina. Acest lucru, în opinia sa, va fi suficient pentru a îndeplini obiectivele operațiunii speciale.

Kadîrov a reamintit că Rusia este un stat federal, ceea ce înseamnă că guvernanții au dreptul să efectueze în mod independent „automobilizarea” și să ajute statul cu „acțiuni concrete”.

„Fiecare lider al regiunii este destul de capabil să pregătească, să formeze și să angajeze cel puțin o mie de voluntari”, crede șeful Ceceniei. - La scară națională, acesta este un contingent militar impresionant de 85 de mii de oameni - aproape o armată!

Cu o zi înainte, Ramzan Kadyrov a anunțat  necesitatea „declarării legii marțiale în toată țara” și folosirea „orice arme” împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei. Înainte de aceasta, el a dat instrucțiuni să întocmească liste în Cecenia cu cei care doresc să se alăture „operațiunii speciale”. Și imediat după contraofensiva reușită a Forțelor Armate ale Ucrainei, Kadyrov a promis că va contacta conducerea țării pentru a le explica situația „pe teren” dacă „nu s-au făcut modificări” în desfășurarea războiului în zilele viitoare. 

În timpul contraofensivei UAF, potrivit autorităților ucrainene și Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), aproximativ 9.000 de metri pătrați au fost eliberați într-o săptămână. km. Între timp, în cinci luni de lupte în Donbass, pe care analiștii l-au numit „război de uzură”, trupele ruse au reușit să ocupe doar aproximativ 5.200 de metri pătrați. km.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident kadirov