MENIU

Răfuiala politică din Spania s-a dus și pe stadion. Mesaj pentru Madrid, pe stadionul F.C. Barcelona

„Democrație” – scrie pe tabela de marcaj a stadionului Nou Camp, unde duminică seara meciul FC Barcelona- Las Palmas s-a jucat fără spectatori. Între timp, clubul catalan a criticat dur încercările de a împiedica desfășurarea referendumului asupra independenței regiunii, iar vicepreședintele Carles Villarubi a demisionat din funcție.

Meciul de duminică seară, de pe Nou Camp, s-a desășurat într-o atmosferă de tensiune maximă, potrivit RFI Romania. Mii de suporteri au stat la porțile stadionului: potrivit agențiilor de știri, fanii amenințau că vor forța intrarea și vor invada terenul, dacă partida se va juca. Clubul Las Palmas anunțase la rându-i că va juca pe Camp Nou cu ecusoane reprezentând drapelul spaniol pe tricouri.

Ziarele de sport spaniole relatează că unii jucători, în frunte cu Gerard Pique, ar fi refuzat în primă fază să intre în teren. Pentru ca echipa să nu fie depunctată sau să nu riște sancțiuni mai drastice, jucătorii au cedat într-un final. Nemulțumit, vicepreședintele Carles Villarubi și-a anunțat demisia, a informat Mundo Deportivo.

Ulterior, după meciul câștigat cu 3-0, Pique s-a dezlănțuit împotriva Madridului, notează Mediafax. "Sunt mândru de poporul catalan. A fost cea mai nefastă experienţă din viaţa mea. Dacă preşedintele federaţiei crede că deranjez prin venirea mea la echipa naţională, nu am nicio problemă să mă dau la o parte mai devreme de 2018 (n. red - Pique a anunţat că ediţia din 2018 a Cupei Mondiale va fi ultimul turneu la care va participa cu naţionala Spaniei). Echipa naţională nu e o competiţie de patriotism. Mergi acolo şi joci cât de bine poţi. Eu aşa văd", a spus Pique, citat de Marca.

Fundaşul a dus discuţia chiar mai departe şi nu a ezitat să-l critice public pe Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei pe care-l consideră vinovat pentru toate evenimentele: "Prim-ministrul are statutul pe care-l are şi merge în toată lumea fără să ştie să vorbească limba engleză!", a mai declarat Pique.

Mai multe articole despre:
Barcelona Gerard Pique referendum Catalonia