MENIU

Putin vrea să "vindece" Rusia de homosexualitate. Ce ordin au primit policlinicile?

Vladimir Putin și Evgheni Prigojin / Foto: Profi Media

Vladimir Putin a dat ordin ca de la 1 iulie să înceapă "tratarea" homosexualității. Astfel, policlinicile rusești vor angaja sexologi care să îi „ajute” pe pacienți să „depășească” homosexualitatea și alte „tulburări mintale de natură sexuală”. Organizația Mondială a Sănătății a eliminat homosexualitatea din lista tulburărilor mentale încă din 1990, iar Rusia a făcut acest lucru cu aproape un deceniu mai târziu.

Ordinul care urmează să intre în vigoare de la 1 iulie nu este surprinzător, pentru că odată cu venirea la putere a lui Vladimir Putin s-a conturat clar o clară politică de descurajare și reprimare a comunității LGBT din Rusia.

 

Folosind argumente inspirate de propaganda nazistă și stalinistă, iar apoi comunistă, homosexualitatea este considerată fie o afecțiune de natură psihică, fie o manifestare a decadenței occidentale.

 

"Ajutorul unor astfel de specialiști este necesar dacă o persoană dorește să se recupereze de frigiditate, impotență sau de alte încălcări ale comportamentului sexual precum fetișismul, masochismul și sadismul", a scris ziarul oficial al parlamentului rus, citat de Reuters.

 

Conform ordinului semnat de Putin, specialiștii îi vor ajuta, de asemenea, pe pacienți să se ocupe de "preferințele non-standard, cum ar fi autoerotismul, homosexualitatea, bestialitatea", a precizat acesta.

Mai multe articole despre:
putin homosexuali boala ordin LGBT