MENIU

Discuţie între Putin şi Erdogan, după ce ambasadorul Rusiei în Turcia a fost asasinat

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, şi Recep Tayyip Erdoğan, preşedintele Turciei, au purtat o conversaţie telefonică după ce ambasadorul rus a fost asasinat, anunţă BBC. 

Conversaţia telefonică a avut loc la iniţiativa lui Recep Tayyip Erdogan. "Preşedintele Turciei l-a sunat pe omologul său rus pentru a-i oferi informaţii despre atac", a declarat Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al liderului de la Ankara, citat de agenţia Anadolu.

Totodată, primarul din Ankara a confirmat că asasinul era poliţist.

Reamintim că atacatorul a intrat în clădire folosind o legitimaţie de poliţist şi, după ce l-a împuşcat pe ambasador, ar fi spus că acesta plăteşte pentru intervenţia militară a Rusiei din Siria.

„Noi murim în Alep, tu mori aici". Bărbatul a vorbit şi gesticulat cu pistolul, lângă ambasadorul căzut la pământ, mai bine de un minut. Timp în care forţele de ordine au intervenit. Atacatorul a foct ucis în timp ce pleca din clădire. Surse din structurile de securitate ale Turciei şi primarul Ankarei afirmă că bărbatul era, într-adevăr, ofiţer de poliţie din Ankara.

Vom reveni cu mai multe detalii.

Mai multe articole despre:
măsuri Putin anunţ decizii ERdogan