MENIU

Putin i-a făcut cadou lui Trump o minge de fotbal "spion"

Mingea oficială a CM 2018 din Rusia, pe care Vladimir Putin i-a dăruit-o lui Donald Trump, conţine un microcip care poate accesa informaţii de pe telefoane mobile din apropiere, scrie Bloomberg. 

Accesoriul nu este însă unul de spionaj, ci unul introdus în balonul oficial al Campionatului Mondial chiar de firma producătoare. Microcipul permite utilizatorului să acceseze pe telefonul mobil informaţii video, despre competiţii şi content similar, prin simpla apropiere a aparatului de balon.

Jurnaliştii Bloomberg au luat legătura cu firma producătoare, însă reprezentanţii acestei nu au dorit să comenteze ipoteza că un astfel de dispozitiv ar putea fi accesat de hackerii ruşi pentru a lansa un atac cibernetic. 

De partea cealaltă, Casa Albă a anunţat că mingea a trecut prin toate procedurile tipice de investigare şi scanare, potrivit protocolului destinat tuturor cadourilor primite de preşedinte.

Pe 16 iulie, la întâlnirea Vladimir Putin - Donald Trump de la Helsinki, liderul de a Casa Albă l-a felicitat pe omologul de la Kremlin pentru modul în care Rusia a organizat Campionatul Mondial de fotbal şi a primit, în dar, mingea oficială a competiţiei.

Mai multe articole despre:
Donald Trump Vladimir Putin