MENIU

PUTIN, criză de furie la indigo, la un an de război în Ucraina - Își dă ochii peste cap și țipă: De ce faci pe prostul? - VIDEO

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Situație hilară la Kremlin, ce pare să se repete la un an distanță. Vladimir Putin este foarte nervos după ce nu a reușit să câștige războiul din Ucraina și își ceartă oamenii, exact ca acum un an, înainte de a da ordinul de invazie militară. 

Scena s-a petrecut într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri, în care Vladimir Putin îl repede pe unul dintre vicepremieri ai Guvernului de la Moscova. Liderul de la Kremlin pare că este din ce în ce mai lipsit de răbdare după eșecul pe frontul din Ucraina, pe fondul dotării militare slabe. Unii au văzut în furia preşedintelui rus o pierdere a controlului, după ce liderul de la Kremlin a fost surprins dându-și ochii peste cap și agitând nervos hârtiile pe care le ținea în mână în timpul ședinței.

Putin l-a apostrofat dur pe ministrul Industriei și Comerțului, Denis Manturov, pentru că nu a semnat niciun nou contract pentru aeronave în 2023. Acesta i-a cerut ministrului, care este și vicepremier, să se asigure că în 2023 sunt încheiate contracte de producție de avioane civile și militare cu mai multe întreprinderi de profil. 

„De ce să ne batem capul? Eu ştiu că nu există contracte pentru întreprinderi, iar directorii mi-au spus-o”, a declarat Putin, adresându-se ministrului Manturov.

”De ce faci pe prostul? Când vom avea contractele?”, a continuat Putin.

„Şefii de întreprindere îmi spun că nu există contract, iat dumneavoastră îmi spuneţi că totul este pregătit”, a încheiat în final discuția Putin.

Scena aduce aminte de reacția pe care a avut-o Putin înainte de a declanșa războiul din Ucraina, când a avut o discuție în cadrul Consiliului Național de Securitate. La 21 februarie 2022, Putin l-a taxat, printr-un dialog umilitor, pe șeful spionajului - Serghei Narîșkin, înainte de recunoașterea oficială a independenței regiunilor separatiste proruse Lugansk și Donețk. Repezit de Putin, şeful Serviciilor ruse de informaţii extrene (SVR) Serghei Narîşkin a părut complet pierdut în fața furiei lui Putin, care l-a umilit când a greșit răspunsul pe care-l aștepta.

Întrebat dacă ar trebui ca să se declare independenţa teritoriilor separatiste ucrainene (Ligansk, Donețk, n.r.), Narîșkin a răspuns, ezitant și cu o voce tremurândă, că ”va susţine propunerea de a recunoaşte”.
„- Veţi susţine sau susţineţi? Vorbiţi pe şleau!”, a insistat Vladimir Putin.
„-Da..., nu..., a spus, timorat, Narîșkin.
- ”Da, susţin propunerea cu privire la aderarea celor două republici Doneţk şi Lugansk la Federaţia rusă”, a răspuns în final Narîșkin.