MENIU

Putin, contrazis de un comandant rus: NU putem câștiga războiul din Ucraina - Apel pentru folosirea de arme nucleare

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Vladimir Putin pare încolțit în urma deciziilor din războiul din Ucraina. Un comandant rus a cerut folosirea armelor nucleare împotriva NATO pentru a nu pierde războiul, într-o declarație ce poate fi parte într-o nouă strategie pusă la cale de Kremlin.

Comandantul forțelor separatiste din Donețk a declarat că Rusia nu poate câștiga războiul din Ucraina doar cu mijloace convenționale și a cerut folosirea armelor nucleare împotriva NATO. Declarația vine la câteva zile după ce președintele rus - Vladimir Putin a precizat că „Rusia nu a înnebunit să folosească arme nucleare”.

Alexander Hodakovski, recunoaște într-o declarație video că Rusia nu posedă mijloacele convenționale pentru a câștiga războiul din Ucraina. De aceea, liderul separatist lansează un apel pentru folosirea armelor nucleare.

„(Țările NATO) sunt foarte aproape de a trece acea linie roșie. Așa că toată lumea își dă seama că următoarea spirală a escaladării nu poate fi decât stadiul nuclear al războiului.

Ele sunt direct implicate acum!

Prin urmare, dacă de exemplu țările NATO trec de anumite limite, pentru că nu putem spune că ele doar furnizează sau vând arme Ucrainei.

Cu toate acestea, ne dăm seama că resursele noastre au, bineînțeles, limitele lor. Suntem conștienți de capabilitățile noastre actuale. Avem un număr de unități care sunt rotite pentru a se putea recupera la bazele lor din Rusia, acum există noi batalioane formate și în formare.

Iar următoarea spirală a escaladării poate fi doar una - nucleară.

Iar cât de pregătit este Occidentul pentru ca situația să evolueze în acest sens, nu cred că este, fiindcă subliniază constant că asta nu poate fi permis în nicio circumstanță.

Nu aveam această capacitate, suntem o țară care luptă împotriva întregii lumi occidentale, și nu avem resursele pentru a înfrânge blocul NATO cu mijloace convenționale.

Dar avem arme nucleare pentru asta. Le-am construit special pentru astfel de situații”, a susținut comandantul separatiștilor din Donețk.

Comentariile lui Hodakovski vin după ce Denis Pușilin, liderul administrației de ocupație din Donețk, a declarat marți că forțele Moscovei controlează doar puțin peste 50% din teritoriul regiunii Donețk a cărei anexare la Rusia a fost proclamată de Vladimir Putin la sfârșitul lunii septembrie, relatează HotNews.ro.

Vladimir Putin a dat înapoi în urmă cu o săptămână pe tema folosirii arsenalului nuclear în războiul din Ucraina, amenițare pe care a lansat-o din prima lună de conflict militar. Putin a spus că Rusia nu a „înnebunit” și că își consideră propriul arsenal nuclear doar un mijloc de descurajare defensiv.

„Nu am înnebunit, suntem conștienți ce sunt armele nucleare. Avem aceste mijloace într-o formă mai avansată și mai modernă decât orice altă țară nucleară, e un fapt evident. Dar nu ne apucăm să alergăm în jurul lumii fluturând această armă”, a spus Vladimir Putin.

Mai multe articole despre: