MENIU

Putin a discutat la telefon cu Merkel şi Macron, despre situaţia din Siria. Ce au decis

Macron şi Merkel vor discuta cu Putin, duminică, despre aplicarea armistiţiului în Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat despre situaţia de criză din Siria cu omologul său francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel, la o zi după ce ONU a adoptat o rezoluţie prin care cere instituirea unui armistiţiu de 30 de zile pentru regiunea Ghouta, relatează agenţia Tass.

Liderii, care au vorbit prin telefon, au subliniat importanţa cooperării de a implementa armistiţiul cerut de Naţiunile Unite, a declarat Kremlin-ul.

"Părţile au discutat despre problema din Siria în contextul situaţiei din Ghouta de Est şi despre accesul ajutorului umanitar în acea regiune, dar şi altele din Siria", se arătă într-un comunicat.

"Părţile au afirmat că depunerea unui efort comun a ajutat la aprobarea şi adoparea rezoluţiei Nr. 2401 a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe 24 februarie. Părţile au menţionat importanţa continuării eforturilor comune în scopul de a implementa prevederile rezoluţie cât mai curând posibil", a mai adăugat comunitatul.

Liderul rus a afirmat că armistiţiul nu este valabil şi pentru grupările teroriste din regiune.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Mai multe articole despre:
Putin Siria Merkel