MENIU

Proteste ample la Madrid: zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. Guvernul, acuzat că a distrus sistemul public de sănătate în favoarea celui privat - FOTO

Proteste ample la Madrid / Sursa foto: Profi Media

Manifestații ample au paralizat capitala Spaniei. Zeci de mii de oameni, angajați în domeniul sănătății, au ieșit să protesteze în stradă la Madrid. Protestatarii acuză Guvernul că a distrus sistemul public de sănătate în favoarea celui privat. 

Mulți dintre manifestanți au ieșit din case îmbrăcați în halate albe. Furioși, oamenii au scandat "Reducerea sănătății este criminală".

Protestatarii spun că Guvernul regional desființează serviciile de sănătate de stat și favorizează furnizorii privați de sănătate. Personalul medical spune că au zeci de pacienți pe zi și că nu au timp să le acorde îngrijirea adecvată.

„Sistemul public de sănătate aparține cetățenilor, din moment ce este plătit din banii noștri prin taxe”, spune un protestatar.

Guvernul regional de la Madrid, condus de Isabel Ayuso, a fost criticat frecvent în ultimii ani, mai ales la începutul pandemiei de COVID-19. Oamenii sunt furioși din cauza lipsei personalului în spitale și în centrele de asistență medicală privată. 

Sursa foto: Profi Media 

Mai multe articole despre:
proteste madrid spania sistem sanatate