MENIU

Protest oprit de grenade, într-un oraş ocupat de ruşi. Patru civili au fost răniți

Sursa foto: Twitter

O manifestaţie a civililor din Energodar, oraş în sudul Ucrainei ocupat de forţele ruse, a fost dispersată sâmbătă cu TIR-uri de mortiere şi grenade asurzitoare, care au făcut patru răniţi, a anunţat sâmbătă o responsabilă ucraineană însărcinată cu drepturile omului pe lângă parlamentul de la Kiev, Liudmila Denisova, transmite AFP.

„Astăzi (sâmbătă - n.r.) la Energodar, locuitorii oraşului s-au reunit din nou pentru o manifestaţie în sprijinul Ucrainei şi au cântat imnul naţional. Ocupaţii au recurs la grenade asurzitoare şi au deschis focul de mortiere asupra locuitorilor, patru persoane suferind arsuri grave", a declarat Denisova.

Înregistrări video difuzate pe internet arătau persoane care se pregăteau să fugă dintr-o piaţă din Energodar, în mijlocul exploziilor grenadelor asurzitoare şi a vălătucilor de fum alb.

„Mai mulţi manifestanţi au fost băgaţi cu forţa în dube ale poliţiei şi duşi într-un loc necunoscut", a adăugat Denisova, care a acuzat trupele ruse că "terorizează populaţia" după capturarea oraşului. 

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Ucraina, se află pe teritoriul Energodar, oraş cucerit la începutul lui martie de trupele ruse, iar luptele din jurul centralei, care a fost lovită în timpul bombardamentelor, au produs îngrijorare. 

Mai multe articole despre:
protest razboi ucraina Energodar