MENIU

Protest de amploare la Chișinău. Cine vrea să răstoarne puterea? Maia Sandu a avertizat asupra unui plan rusesc de a destabiliza R. Moldova - VIDEO

Partidele pro-ruse și-au adus oamenii în centrul capitalei Republicii Moldova. Un număr impresionant de forțe de ordine au ieșit în stradă, au fost institutite filtre la intrarea în Chișinău, iar la frontierele Republicii controalele au fost înăsprite. De asemenea, casa Maiei Sandu a fost înconjurată de forțele de ordine.

UPDATE 14.45 - Protestul s-a încheiat. Mulțimea s-a împrăștiat. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat pentru TV8 că Executivul nu va comenta protestul şi că va respecta dreptul oamenilor la întruniri paşnice.

Un protest de amploare organizat de Partidul Șor a început la Chișinău. O coloană mare de oameni se îndreaptă spre Parlament. În fruntea manifestației se află deputatele formațiunii Marina Tauber, Reghina Apostolova, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu.

Protestul organizat de Partidul Șor, care trebuia să aibă loc în fața Parlamentului, s-a mutat la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”, relatează TV8.md. Oamenii s-au adunat cu pancarte în mâini și steaguri ale Republicii Moldova.

„Foarte bine că suntem mulți și vocali. Împreună cu colegii din mișcarea națională pentru popor am luat decizia ca să manifestăm nu în fața clădirilor instituționale, guvernamentale, dar să mergem pe scările Teatrului Național de Operă și Balet și acolo vom striga”, a spus deputata Marina Tauber, aflată sub control judiciar.

Maia Sandu: „Am dejucat planurile Rusiei de a destabiliza Republica Moldova”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, la începutul săptămânii, că serviciile de informații ale țării au dejucat planurile Moscovei de destabilizare a situației din republică.  

Planul includea acţiuni ale unor diversionişti cu pregătire militară camuflaţi în civili, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici, a spus Maia Sandu, reacţionând la discuţiile din spaţiul public, apărute în ultimele zile, în legătură cu securitatea Republicii Moldova.

„Planul presupune folosirea persoanelor din afara ţării pentru acţiunile cu caracter violent”, a anunţat Maia Sandu, dând ca exemplu că au fost interceptate materiale care conţineau „instrucţiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetăţeni ai Federaţiei Ruse, Republicii Belarus, Serbiei şi Muntenegru”.