MENIU

Propaganda rusă, îngrozită de un EȘEC în războiul din Ucraina - Scenarii halucinante lansate de jurnaliștii lui PUTIN - VIDEO

Olga Skabeeva

Războiul din Ucraina devine dificil pentru Vladimir Putin. Propaganda rusă are o nouă abordare în ultimele zile. Jurnaliștii pro-Kremlin încep să lanseze noile teme la televiziunea de stat pentru a pregăti o posibilă înfrângere în regiunea Herson, în pofida amenințărilor nucleare lansate de Putin către Ucraina și NATO. În același timp, este lansat și scenariul „înfometării populației ucrainene” din regiunile ocupate.

În ultimele zile, mesajele de pe frontul din Ucraina, din zona Herson, sunt contradictorii. Mai mulți dintre liderii locali din regiunile ocupate de ruși în Ucraina, instalați de regimul de la Kremlin au cerut evacuarea populației. Asta în timp ce Vladimir Putin și alți lideri importanți din conducerea statului nu au evitat varianta atacului nuclear în Ucraina, mai precis în regiunea Herson. În paralel, unii dintre jurnaliștii lui Putin încearcă să inducă ideea unui eșec în anumite regiuni ocupate în timp ce contraofensiva trupelor ucrainene avansează.

Jurnalista americană Julia Davis, care monitorizează mass-media rusă, a anunțat schimbarea viziunii în retorica din aceste zile a Moscovei. Davis anunță că propagandiștii Kremlinului vorbesc despre o nouă înfrângere a rușilor pe frontul din Ucraina dar și despre o posibilă înghețare a conflictului cu înfometarea populației ucrainene din mai multe regiuni.

Prezentatoarea TV Olga Skabeeva, supranumită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin, pare că încearcă să pregătească rușii pentru o posibilă înfrângere în Herson a trupelor conduse de generalul rus Serghei Surovikin, supranumit generalul Armaghedon, după ce acesta a anunțat „o situație tensionată”. Aici, rușii au început să evacueze civilii în urma amenințării unei ofensive puternice a trupelor ucrainene.

„Vine bătălia pentru Herson. Știm că inamicul acumulează forțe importante pentru a pătrunde spre Berislav și mai departe spre capitala noii regiuni rusești. (…) Situaţia din zona operaţiunii militare speciale poate fi descrisă ca fiind tensionată. Inamicul nu renunţă la încercările sale de a ataca poziţiile trupelor ruseşti”, a declarat generalul Serghei Surovikin, adăugând că „regimul ucrainean încearcă sa spargă apărarea noastră, adunându-şi toate rezervele pentru o contraofensivă”.

În timpul emisiunii de la postul rus de stat - Russia 1, Olga Skabeeva, îngrijorată de situația din Herson, intră în direct la televiziune cu un alt jurnalist pro-Kremlin, Alexander Kots, care îi confirmă situația grea din regiune.

Dialogul dintre cei doi se axează pe situația gravă în care se află civilii din regiunea Herson.

„Păpușa de fier” a lui Putin îi cere detalii despre numărul forțelor ucrainene din zonă și despre echipamentul pe care l-ar avea pregăti să îl folosească în regiunea din sudul Ucrainei, dar pare neliniștită din cauza situației civililor.

Kots relatează că „sunt foarte îngrijorați” în privința oamenilor de rând, așa cum s-a întâmplat și la Mariupol, de aceea sunt „evacuați”, deoarece case și blocuri pot fi reconstruite, așa cum s-a întâmplat și în orașul-port cucerit de ruși, susține jurnalistul pro-Kremlin, citat de HotNews.ro.

În același timp, invitații din emisiunea propagandistei lui Putin, printre care și Konstantin Dolgov, fost comisar pentru drepturile omului, lansează scenariul teribil al înghețării conflictului în regiunea Herson și al înfometării populației civile ucrainene, pentru că „un exil forțat le-ar face imposibilă supraviețuirea”. Declarația halucinantă a fostului înalt oficial rus este susținută de Skabeeva, care afirmă că „Rusia pur și simplu nu are altă opțiune”.