MENIU

Nebunul din „biserică”, condamnat la moarte dacă-i vinovat? Copiii uneia dintre victime l-au iertat

Copiii uneia dintre victime le-au spus jurnaliștilor BBC că l-au iertat deja pe ucigașul mamei lor. În schimb „guvernatoarea” statului Carolina de Sud a declarat, pentru NBC, că tânărul suspectat de uciderea cu sânge rece a nouă oameni într-o biserică din Charleston ar trebui condamnat la moarte... dacă e găsit vinovat. Suspectul Dylann Roof ar fi mărturisit, în arestul poliției, că i-a ucis pe cei nouă enoriași afro-americani.

Roof le-ar fi declarat anchetatorilor că dorea să înceapă un război al raselor. Tânărul a cumpărat o armă de calibru 45 în aprilie, pe care ar fi utilizat-o în atacul comis la biserica din comunitatea afro-americană locală, menționează CNN, preluat de Agerpres.

Nouă persoane au fost împușcate mortal într-una din cele mai vechi biserici frecventate de afro-americani în orașul Charleston, în Carolina de Sud, în incidentul armat ce a avut loc miercuri seara.

Guvernatorul statului Carolina de Sud, Nikki Haley, a afirmat, vineri, că suspectul în atacul comis în Charleston ar trebui condamnat la moarte dacă e găsit vinovat: „Un stat este afectat de faptul că nouă persoane nevinovate au fost ucise. Dorim să fie condamnat la moarte”, a spus doamna Haley, într-un interviu pentru emisiunea „Today” de la NBC.

Poliția tratează cazul „masacrului” de la biserica Emanuel AME drept o crimă rasială motivată de ură.

Încă de joi seară, bisericile din Charleston au „găzduit” rugăciuni colective pentru cele șase femei și trei bărbați care și-au pierdut viața. 

În timpul rugăciunii dedicate victimei Sharonda Singleton, copiii acesteia, aflați la vârsta adolescenței, i-au spus unui reporter BBC că l-au iertat deja pe ucigașul mamei lor și că doresc să se concentreze asupra unor lucruri pozitive: „Îl iertăm încă de pe-acum pentru ceea ce a făcut”, a spus fiul Sharondei, Chris. Și a adăugat: „iubirea e mai puternică decât ura.”