MENIU

Prințul Charles s-a întâlnit cu sătenii din Valea Zălanului. Ce CADOU a primit pentru nepot

Prințul Charles s-a întâlnit cu sătenii din Valea Zălanului. Ce CADOU a primit pentru nepot / Foto: agenda.ro

Prințul Charles, aflat într-o vizită privată în România, s-a întâlnit, joi, cu sătenii din Valea Zălanului, un sat izolat din județul Covasna unde deține un conac pe care l-a restaurant și unde obișnuiește de câțiva ani să vină pentru câteva zile de vacanță.

Localnicii l-au întâmpinat de prințul Charles și pe oaspeții săi într-o livadă cu meri înfloriți, unde au amenajat câteva mese cu bucate tradiționale, printre care kurtoskolacs (colac secuiesc învelit în zahăr ars), porumb fiert, sarmale, mămăligă cu brânză, cârnați, tocană de mistreț, pâine coaptă pe vatră, plăcinte cu mere, dulceață, siropuri naturale și alte bucate și băuturi preparate în casă. Prințul a gustat o parte dintre ele și a ascultat melodiile populare cântate de femeile și copiii din sat, acompaniați de câțiva lăutari.

Copiii i-au oferit prințului Charles o cutie mare cu jucării pentru nepotul său, iar câteva femei din sat i-au dăruit buchetele de bujori galbeni, maci și alte flori de câmp.

Prințul Charles a petrecut aproape o oră în compania celor aproape 50 de săteni, iar la plecare le-a declarat ziariștilor că are niște vecini minunați.

Prințul de Wales a sosit în România în cursul după-amiezii de marți cu un avion privat care a aterizat pe aeroportul din Târgu Mureș, iar în cursul zilei de miercuri a vizitat Biserica Neagră din Brașov, Biserica Sfântul Nicolae, precum și muzeul primei Școli românești din Șcheii Brașovului.

Potrivit unor surse oficiale, moștenitorul tronului britanic va părăsi România în cursul zilei de sâmbătă.