MENIU

Primul lucru pe care Trump îl va face după ce va ajunge la Casa Albă. Americanii sunt speriaţi

Ce va face prima dată Donald Trump după ce va ajunge la Casa Albă. Americanii sunt speriaţi

Americanii au ales: Donald Trump va conduce cea mai putenică ţară din lume pentru următorii patru ani. După preluarea mandatului, se anunţă o perioadă plină de reforme, dacă preşedintele ales al Statelor Unite îşi va ţine promisiunile făcute în campania electorală.

Iată care sunt principalele schimbări la care americanii se aştepată, după ce Donald Trump va prelua preşedinţia SUA, de la 20 ianuarie 2017:

1. Obamacare

Reformarea sistemul de sănătate american a fost una dintre principalele preocurări ale preşdintelui Barack Obama. Servicii medicale pentru toţi americanii, aceasta a fost planul preşedintelui în funcţie, însă nu toată lumea a privit această reformă cu ochi buni. Donald Trump s-a numărat printre cei mai aprigi critici ai reformei din sistemul medical şi a promis că va abroga legea Obamacare imediat după ce ajunge la putere.

2. Imigranţii

Donald Trump a mai promis, în campania electorală, că va suspenda orice formă de migraţie în Statele Unite. Acesta a pledat pentru legi stricte privind repatrierea imigranţilor care vin din regiuni cu probleme şi care ar putea compromite securitatea SUA, conform indianexpress.com.

3. Taxele

Donald Trump a promis şi o reformă majoră în structura taxelor pe care americanii le plătesc. Preşedintele ales al Statelor unite a spus că va reduce impozitele şi va elimina unele taxe. De asemenea, acesta a promis că va reduce taxele pentru persoanele cu venituri mari şi că măsurile lui fiscale vor creşte simţitor bunăstarea americanilor.

4. Parteneriatul Trans-Pacific

Preşedintele ales al Statelor Unite ia în considerare revizuirea parteneriatului Trans-Pacific, întrucât acesta nu este în interesul SUA.

Trump a acuzat China de nenumerate ori că de furt de proprietate intelectuală, de manipularea pieţelor financiare, de supra-evaluarea exporturilor şi multe altele. Astfel, acesta are în vedere impunerea unor taxe mai mari pentru importuri.

5. Forţa de muncă

Imigranţii reprezintă o mare parte din forţa de muncă din SUA şi aduc o contribuţie semnificativă la PIB-ul Statelor Unite. Preşedintele ales intenţionează să pună în aplicare măsuri suplimentare de verificare a imigranţilor, astfel să elimine cât mai multe persoane care nu lucrează legal în Statele Unite.