MENIU

Primul contracandidat oficial împotriva lui Putin

Congresul Partidului Unificat Democrat „Yabloko”, a aprobat numirea unuia dintre liderii formaţiunii politice, Grigori Iavlinski, drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale din Rusia, din 2018.

În discursul său, Iavlinski a indicat baza problemelor Rusiei în ultimele decenii. „Astăzi, obstacolul principal pentru viitor nu este doar regimul lui Putin, ci neîncrederea și apatia. Aceşti adversari nu sunt mai puțini gravi decât cei care stau la Kremlin și în Dumă. Atunci când majoritatea țării este letargică, marginalii încep să facă reguli, să creeze și să dicteze ordinea de zi”, a spus el.

Preşedintele Yabloko, Emilia Slabunova a spus despre candidatura lui Iavlinskica „reprezintă o alternativă la Putin și sistemul său. „Grigori Iavlinski, va deveni președinte al cărui politică externă va fi politica găsirii de prieteni și nu de generare a dușmanilor”, a adăugat Slabunova, scrie point.md.

Președintele filialei regionale Pskov, Leo Schlossberg a spus că „Yabloko” „nu are adversar în partidul „Rusia Unită”, adversar îi este sistemul anti-rus, anti-stat, anti-social și anti-național, construit de Vladimir Putin în Rusia”.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin Yabloko Grigori Iavlinski