MENIU

Primii paşi în elucidarea asasinarea redactorului-şef al unei publicaţii din Oakland, statul California

Poliţia a găsit arma crimei în ancheta privind asasinarea redactorului-şef al unei publicaţii din Oakland, statul California. De asemenea, oamenii legii au arestat şapte persoane, bănuite de de uciderea lui Chauncey Bailey, în vârstă de 57 de ani.

Suspecţii aparţin unei grupări formate din afro-mericani islamişti, numită Your Black Muslim Bakery. Poliţia îi urmăreşte de mai mult timp, membrii grupării fiind implicaţi într-o serie de acte violente, precum crime, răpiri şi jafuri armate. Organizaţia, înfiinţată în 1968 de Yusuf Bey, este inspirată de ideile lui Malcolm X, fondatorul Naţiunii Islamului, mişcare rasistă care se dorea a fi o ripostă a americanilor de culoare faţă de rasismul albilor.

În mod paradoxal, nu toate activităţile desfăşurate de Your Black Muslim Bakery sunt ilegale. Aşa cum o arată numele organizaţiei, ei chiar sunt brutari şi vând produsele muncii lor, dar la pachet cu scrierile lui Malcolm X. Chauncey Bailey efectua o anchetă jurnalistică asupra organizaţiei Brutarilor negri. Aflat în drum spre serviciu, el a fost împuşcat de mai multe ori de un atacator îmbrăcat cu haine negre şi o cagulă de aceeaşi culoare.
Mai multe articole despre:
asasinat urmărire crimă jurnalist