MENIU

Primarul Londrei îi răspunde lui Trump, după atacul șocant al acestuia

Primarul Londrei i-a răspuns lui Donald Trump și a cerut anularea vizitei președintelui american în Marea Britanie.

Sadiq Khan a cerut anularea vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie și a subliniat că președintele american se înșală în pivința multor chestiuni.

Reacția vine după ce Trump a criticat, în mod bizar, reacția primarului după atacul de la Londra.

"Nu cred că ar trebui să întindem covorul roșu președintelui SUA în condițiile în care politicile sale merg împotriva a tot ce susținem noi", a spus Khan la Channel 4 News.

"O relație specială (între țări, n.r.) nu e diferită de o relație apropiată de prietenie. Ești alturi de el în vremuri grele, dar îi atragi atenția când greșește", a adăugat Khan.

"Sunt multe cazuri în care Donald Trump a greșit", a mai spus primarul Londrei.

Trump l-a atacat dur pe Khan, într-o postare pe Twitter, acuzând o declarație în care acesta le-ar fi spus londonezilor că nu există "motive de alarmare", după atentat.

În vreme ce Trump a catalogat declarația scoasă din context drept o subestimare a amenințării teroriste, Khan se referea de fapt la prezența sporită a poliției din Londra, care nu ar trebui să ofere motive suplimentare de îngrijorare, fiind doar o măsură de prevenție post-atentat.

Mai mulți oficiali britanici și americani l-au criticat de altfel pe Trump, observând nu doar că a schimbat sensul declarației lui Khan, dar și că a găsit un moment foarte nepotrivit pentru a ataca un oficial al unui stat aliat.

 

Mai multe articole despre:
Londra atac terorist Donald Trump Sadiq Khan