MENIU

Primarul Kievului face apel la farmaciile private să rămână deschise

Kievul duce lipsă de medicamente. Foto/arhivă

Primarul Kievului face apel la prorpietarii de farmacii să le țină deschise, pe cât posibil. Vitali Klitciko spune că oamenii stau ore în șir la coadă la farmaciile de stat pentru a-și lua medicamente.

Vitali Klitciko, a făcut apel la proprietarii de farmacii private să deschidă, dacă este posibil, aceste unități. El a declarat acest lucru într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook. 

"Facem un apel la proprietarii de farmacii private: deschideți-le, cine poate! Acest lucru este foarte important. Pentru că oamenii stau ore întregi la cozi la farmaciile publice pentru medicamente", a spus el.

Klitschko spune că noaptea în capitală a trecut relativ calm, sistemele de apărare aeriană au funcționat de fiecare dată.

„Acum, orașul trăiește sub legea marțială. Mașinile circulă, magazinele alimentare funcționează, majoritatea farmaciilor comunale sunt deschise. Dar, dacă nu este absolut necesar, nu te deplasa prin oraș. Pentru siguranța ta. Și nu neglijați semnalul de alarmă. Coborâți imediat în adăposturi!" a subliniat el.

De asemenea, primarul Kievului a spus că podurile de Nord și Darnitsky au fost deschise pentru comunicare între malul stâng și cel drept al Kievului.

Anterior s-a raportat că Vitali Klitschko a vizitat adăpostul de la metrou, unde se află mulți dintre locuitorii din Kiev, pentru a comunica cu ei și a sta de vorbă despre nevoile lor.