MENIU

Primarul din Bucha a fost martor la crime: 320 de civili pașnici au fost împușcați de ocupanții ruși - Detalii ȘOCANTE

Primarul municipiului Bucha, Anatoliy Fedoruk, a vorbit la BBC despre acuzațiile de crime de război comise de forțele ruse în orașul său, care este din nou sub control ucrainean. 

S-a ascuns într-o clădire de trupele rusești în timpul ocupației lor și spune că a fost martor la ororile comise. „În prezent știm că au fost 320 de civili pașnici uciși, împușcați de ocupanții ruși și această cifră este din ce în ce mai mare”.  

Anatoliy spune că a văzut momentul în care oamenii au fost „împușcați brutal” de ruși în timp ce încercau să scape din oraș cu mașina. 

„Era o femeie însărcinată. Soțul ei țipa, cerându-i să nu o împuște, dar au împușcat-o cu brutalitate", a povestit acesta. „Așa că a trebuit să o îngroape pe drumul lateral și în loc de cruce a pus numărul de înmatriculare al mașinii sale”.  

Primarul a descris, de asemenea, ceea ce știa despre imaginile care păreau să arate cadavrele unor civili morți în stradă, descriind „oameni cu mâinile legate, trupurile lor puse unul peste altul ca un morman de lemne”.  

El spune că au fost „cinci tineri torturați, cu mâinile legate la spate, împușcați în ceafă”.  

Rusia a negat că forțele sale au comis atrocități în Bucha.  

Mai multe articole despre:
bucha primar orori crime