MENIU

Prima reacţie a Germaniei, după ce Tsipras a demisionat din fruntea Guvernului. Avertisment

Guvernul german așteaptă ca Grecia să pună în practică la timp reformele convenite în ultimul program de ajutor pentru țară, independent de rezultatul alegerilor legislative anticipate, a declarat vineri purtătorul său de cuvânt Steffen Seibert, citat de AFP.

''Firește, guvernul german, ca și ceilalți parteneri europeni ai Greciei, așteaptă punerea în practică a reformelor și a acordurilor care figurează în acest program'' de ajutor de peste 80 miliarde de euro, pentru care deputații germani și-au dat acordul miercuri, a afirmat Seibert într-o conferință de presă. Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel a estimat că decizia premierului grec Alexis Tsipras de a demisiona și de a convoca alegeri legislative anticipate în septembrie ''nu este surprinzătoare''.

''Programul de ajutor pentru care au votat Bundestag-ul (camera inferioară a parlamentului federal german) și alte parlamente europene este un program de ajutor încheiat cu Republica Elenă. El arată calea de urmat în viitorii trei ani și nimic nu s-a schimbat în acest punct'', a insistat Seibert.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanțe, Jürg Weissgerber, a subliniat la rândul său că orice amânare în aplicarea reformelor convenite va întârzia plățile prevăzute în programul de ajutor. O primă verificare de către creditorii europeni ai Greciei privind progresul reformelor este prevăzută să aibă loc în octombrie.