MENIU

Prima persoană repatriată în Europa după ce s-a infectat cu Ebola în Africa a ajuns în Spania

EBOLA a făcut recent sute de victime

Un avion militar avându-l la bord pe misionarul spaniol în vârstă de 75 de ani care s-a infectat cu virusul Ebola în Liberia, a aterizat joi la ora 08.15 (09.15 ora României) în apropiere de Madrid, a anunţat Ministerul spaniol al Apărării.

Miguel Pajares Martin, prima persoană infectată cu acest virus care a fost repatriată în Europa, va fi transportat la baza aeriană din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid, în secţia de boli infecţioase a spitalului Carlos al III-lea din Madrid, scrie Mediafax.ro.

Cel mai ridicat nivel de ALERTĂ, instituit de autorităţile sanitare americane în cazul Ebola

Autorităţile sanitare americane au ridicat, miercuri, alerta sanitară la nivelul 1, cel mai mare, pentru a răspunde mai eficient epidemiei de Ebola, a declarat un purtător de cuvânt. "Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanşată”.

"Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenţia pentru a răspunde crizei" legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

"Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanşată. Ea a fost instituită la acea vreme pentru pandemia de gripă H1N1", a precizat el.

Mai multe articole despre:
Africa epidemie bolnavă emola