MENIU

Prima înfrângere a SUA în războiul comercial cu UE. Trump, furios

Donald Trump s-a supărat pe Harley-Davidson

Harley-Davidson va muta o parte din producția de motociclete în afara SUA, după decizia UE de a impune taxe vamale, în contextul războiului comercial declanșat de Donald Trump.

Compania americană Harley-Davidson a anunțat că va muta o parte a producției în afara SUA, spre liniile de asamblare din Australia, Brazilia, India sau Thailanda. Decizia vine după ce UE a impus taxe vamale suplimentare pentru importurile de motociclete din SUA, notează BBC.

Harley-Davidson a precizat că taxele vamale majorate îi amenință vânzările internaționale, pe care mizează în această perioadă.

Compania a vândut în jur de 40.000 de motociclete în Europa anul trecut și a decis ca, deocamdată, să suporte creșterea de preț cauzată de majorarea taxelor vamale. Harley-Davidson a estimat că, după decizia UE, prețul unei motociclete vândute în statele europene ar crește cu aproximativ 2.200 de dolari.

Donald Trump și-a exprimat dezamăgirea după decizia comnpaniei. ”Sunt surprins că Harley-Davidson, dintre toate companiile, este prima care flutură steagul alb. Am luptat din greu pentru ei. Taxele sunt doar o scuză. Harley, aveți răbdare”, a scris Trump pe Twitter.

Anunțul Harley-Davidson a venit într-un moment în care războiul comercial dintre SUA și UE pare să se amplifice.

Trump, care a majorat taxele vamale pentru importurile de oțel și aluminiu din UE, a avertizat că în curând ar putea impune taxe vamale suplimentare pentru importurile de mașini europene.

Mai multe articole despre:
SUA Donald Trump Harley Davidson motocielete