MENIU

Prima IMAGINE cu autorii atacului de la metroul din Londra. Momentul arestării, descris de un martor

Numele celui de-al doilea suspect reţinut după atacul din metroul londonez a fost dat publicităţii de autorităţile din Marea Britanie. Este vorba de un tânăr care se crede că este refugiat din Siria, are 21 de ani şi se numeşte Yahyah Farroukh. 

Despre primul suspect arestat, bărbatul de 18 ani reţinut când intenţiona să părăsească UK prin portul Dover, nu au fost oferite detalii presei.

Se pare că Farroukh ar fi locuit, în Surrey, într-o casă alături de alţi bărbaţi. Profilul său de Facebook îl înfăţişează alături de membri ai familiei şi pozând în faţa mai multor locuri turistice din Londra.

Un martor al momentului în care al doilea suspect a fost reţinut, în faţa unui local care serveşte pui prăjit, a povestit, citat de The Guardian: "Treceam prin faţa vitrinei când o femeie şi doi bărbaţi au venit în fugă şi l-au pus la pământ (n.r pe suspectul ulterior reţinut). Am crezut că e jefuit şi ne pregăteam să sunăm la poliţie când au strigat că sunt poliţişti sub acoperire. Dintr-o pungă i-a căzut o ciocolată şi o doză de suc. Bărbatul ţipa, o echipă a venit, i-a înfăşurat mâinile şi picioarele în plastic, apoi i-au pus o salopetă şi cătuşe, tot din plastic, şi l-au urcat într-o maşină".