MENIU

Prețul mult prea scump al războiului - Cel puţin 97 de copii au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei ruse. 5 mor în fiecare zi sub focurile armelor

5 copii mor în fiecare zi sub tirurile armelor. Foto/Profimedia

Războiul din Ucraina face victime fără discriminare. Până în dimineața zilei de 15 martie, trupele ruse au ucis 97 de copii ucraineni și au rănit peste 100. 

Cei mai afectați copii sunt în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Cernihiv, Sumi, Herson, Mykolaiv și Jytomyr. Cel puțin 5 copii mor sub foc în fiecare zi.

Atentatele și bombardamentele au afectat peste 400 de instituții de învățământ, dintre care 59 au fost complet distruse. Cel mai mare număr de distrugeri a fost în Donețk - 119, Harkov - 50, Mykolaiv - 30, Sumy - 28, Kiev - 35, Herson - 21 și în Kiev - 24. Au fost bombardate 11 instituții medicale și trei centre de reabilitare, inclusiv pentru copiii cu dizabilități.

Aceste date nu sunt definitive, având în vedere incapacitatea de a inspecta locurile evenimentelor în care Rusia desfășoară ostilități și în teritoriile ocupate temporar.

Oficialii de la Kiev solicită martorilor crimelor de război ale Rusiei să înregistreze și să trimită dovezi la https://warcrimes.gov.ua/ .

Din 15 martie s-a convenit asupra deschiderii a 9 coridoare umanitare pentru evacuarea oamenilor.