MENIU

Președintele SUA, Joe Biden, despre criza afgană: Credibilitatea noastră nu a fost pusă sub semnul întrebării de către aliați

Sursa foto: Arhivă

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat, într-o nouă conferință de presă despre criza afgană, că aliații nu au pus sub semnul întrebării credibilitatea SUA.

Statele Unite ale Americii au oferit sprijin militar aliaților și jurnaliștilor aflați încă în Kabul. Joe Biden a făcut precizări cu privire la criza afgană.

,,Lăsați-mă să fiu clar. Orice american care vrea să vină acasă, îl vom aduce acasă", a transmis oficialul, potrivit CBS News.

Președintele SUA a declarat că au fost evacuate 5.700 de persoane, inclusiv 169 de americani care au trecut peste zidul aeroportului folosind mijloace militare.

,,Am întrerupt zborurile din Kabul în această dimineață pentru a ne asigura că persoanele evacuate ajung în punctele lor de tranzit", a mai explicat Joe Biden.

Biden a adăugat că americanii se află în legătură permanentă cu talibanii, cărora li s-a spus să nu se opună evacuării persoanelor, în caz contrar riscând represalii.

Armata SUA a fost forțată, vineri, să întrerupă zborurile de evacuare din Kabul, deoarece actuala unitate de procesare din Qatar și-a atins capacitatea. SUA speră să deschidă în curând o nouă opțiune de zbor în Bahrain.

Președintele american a continuat prin a lăuda soldații americani aflați încă în Afganistan, care ajută la evacuarea cetățenilor afgani și străini: ,,Se comportă la cele mai înalte standarde în circumstanțe extraordinar de dificile". 

Există cel puțin 5.000 de soldați americani pe aeroportul din Kabul, numărul lor, urmând să ajungă la 6.000 în următoarele ore.

Mai multe articole despre:
joe biden presedinte sua criza afgana talibani