MENIU

Președintele Lituaniei: „Războiul se câștigă pe teren, nu la masa negocierilor”

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

Președintele lituanian Gitanas Nauseda și-a exprimat opinia că Rusia ar trebui învinsă pe câmpul de luptă  și că nu are rost să aibă loc negocieri . Declarațiile le-a făcut într-un interviu pentru Vocea Americii.

"Putin se aștepta ca în câteva zile să ia Kievul și că acest război nu va avea consecințe politice și economice majore pentru Rusia. Dar vedem că nu este deloc așa. Conflictul nu poate fi rezolvat stând la masa negocierilor. Conflictul se va rezolva pe terenul de luptă... Nu văd alte alternative și trebuie să facem toate eforturile pentru a obține victoria Ucrainei în acest război. Toate celelalte scenarii pot fi foarte întunecate pentru Ucraina, Lituania și întreaga lume democratică", a spus Nauseda. 

"Este foarte important de menționat că apetitul lui Vladimir Putin nu are limite. Dacă va reuși în Ucraina, ei vor veni la ușile noastre. Nu știu care va fi următoarea lor țintă - statele baltice, poate Polonia, poate România, dar aceasta nu este cea mai importantă întrebare: principala provocare este să facem ceva în formatul NATO și al Uniunii Europene care să-l oprească pe Putin”, a mai spus președintele lituanian.

Anterior, Ministerul de Externe al Estoniei a spus că „umanitatea are nevoie de un nou Nürnberg”.