MENIU

Preşedintele CE: "Nu sunt eu premierul Marii Britanii, ar fi fost bine!"

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat, în glumă, că ar fi fost bine pentru Marea Britanie ca el să fi fost prim ministru, relatează Press Association, citat de Agerpres.

Înainte de reuniunea informală de la Bruxelles la care se va discuta, în principal, despre bugetul Uniunii Europene după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, Juncker a ţinut să precizeze că premierul britanic Theresa May nu l-a informat în legătură cu rezultatele reuniunii de joi a cabinetulu britanic, consacrată pregătirii următoarei faze a negocierilor de ieşire.

Juncker a adăugat apoi: "Nu sunt premierul britanic. Ar fi fost bine pentru Marea Britanie, dar nu sunt".

Ironia nu este suprinzătoate, pentru că şeful CE este cunoscut drept unul dintre principalii adversari ai Brexitului şi al politicienilor care l-au susţinut. Fstul premier David Cameron a încercat, fără succes, să oprească numirea sa ca preşedinte al Comisiei Europene, în 2014, aminteşte PA.

Subiectul controversat al modalităţii de desemnare a succesorului lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene se află de asemenea pe agenda reuniunii de vineri de la Bruxelles. 

Mai multe articole despre:
CE Jean Claude Juncker