MENIU

Presa americană susține că Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite în ultimii douăzeci de ani

donald trump

Preşedintele american Donald Trump a plătit doar 750 de dolari în impozite pe venit în ​​2016, cât şi în 2017, după ce ani buni a raportat pierderi mari pentru companiile sale pentru a compensa venituri de sute de milioane de dolari, arată un raport realizat de New York Times, citat de Reuters.

Într-un raport pe care Trump l-a caracterizat drept „fake news”, Times a spus că preşedintele nu a plătit impozite pe venit în 10 din ultimii 15 ani până în 2017, în ciuda faptului că a primit 427,4 milioane de dolari până în 2018 din programe de televiziune şi alte licenţe.

Informaţiile vin cu puţin mai mult de o lună înainte de alegerile din 3 noiembrie unde Trump concurează cu democratul Joe Biden. Democraţii s-au grăbit să-l zugrăvească pe Trump drept un evazionist şi au ridicat întrebări cu privire la imaginea sa de om de afaceri priceput, scrie și Mediafax.

Numind raportul „ştiri false” la o conferinţă de presă de la Casa Albă, Trump a invocat un audit în desfăşurare ca fiind motivul pentru informaşiile incomplete. Într-o declaraţie adresată Times, Alan Garten, un avocat al organizaţiei Trump, a declarat că Trump a plătit milioane de dolari în impozite în ultimul deceniu.

Mai multe articole despre:
Trump