MENIU

Un preot din Republica Moldova a trecut la atacuri la persoană. ”Maia Sandu, stearpă. Nu are copii”

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, este ținta unui atac din partea unor preoți care susțin că aceasta ar fi ”stearpă”, reproșându-i-se că nu are ”familie și copii”.

Cel care a lansat acest atac este episcopului Marchel, de Bălți și Fălești, care susține că Republica Moldova are de ales ”un pre­șe­din­te din două can­di­da­tu­ri. Un creș­tin sau un necreș­tin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot. Da, anu­me așa, pen­tru că anu­me așa s-au pla­sat cele două can­di­da­tu­ri. Anu­me așa s-au stra­ti­fi­cat prin fap­ta lor, prin vor­ba lor, prin acti­vi­ta­tea lor. Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l cre­dem creș­tin și patri­ot, nu o să vor­besc mult, pen­tru că e nor­mal să ai o ati­tu­di­ne față de bise­ri­că, cre­din­ță și valo­ri­le națio­na­le, așa cum o are el. Dar des­pre ati­tu­di­nea dnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ră la func­ția de pre­șe­din­te… Ati­tu­di­nea ei față de mora­li­ta­tea creș­ti­nă, față de cură­țe­nia sufle­teas­că, față de tot ce este sfânt pare să fie abă­tu­tă mult de la axa nor­ma­li­tă­ții. Anu­me asta ne-a scos din case­le noas­tre, ca să venim să ne împăr­tă­șim cu îngri­jo­ra­rea noas­tră cu dvs.”, a declarat Machel, adaugând că „biserica nu se amestecă în politică", conform ziarulnational.md.

Episcopul nu s-a rezumat doar la aceste acuzații, ci a continuat spunând că Maia Sandu „nu are familie şi copii" şi că ar fi „stearpă". „Rodul acti­vi­tă­ții mele, a dumi­ta­le, tre­bu­ie să se sol­de­ze cu un… rezul­tat. Așa cum nu găsim rodul stă­ru­in­țe­lor ei, am zis că e un bob sterp. Lumea zice că ea nu va închi­de bise­ri­ci, pen­tru că ea se duce la bise­ri­că. Eu nu am văzut-o. Dar, și la școa­lă a fost, dar le-a închis. Eu nu mă ames­tec în poli­ti­că. Eu le spun oame­ni­lor cu cine să vote­ze, dar nu fac poli­ti­că. Dacă aș tăcea, înseam­nă că aș fi păr­tașul unui can­di­dat și cu viziu­ni­le lui păcă­toa­se”, a mai spus Marchel.

Mai multe articole despre:
alegeri Republica Moldova Maia Sandu