MENIU

Premierul slovac, anunţ despre dezintegrarea Uniunii Europene

Președinția slovacă a Consiliului Uniunii Europene este prima care se confruntă cu dezintegrarea UE, a apreciat miercuri premierul slovac Robert Fico în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, transmite TASR.

Fico a prezentat prioritățile Slovaciei în calitate de președinte al Consiliului UE în a doua jumătate a acestui an — o Europă solidă economic, o piață unică modernă, migrația și o Europă angajată la nivel global—, subliniind că Slovacia este bucuroasă că a devenit parte a acestui proiect de integrare unic.

''Uniunea Europeană trebuie să asculte la vocile critice și să devină mai flexibilă. Am intrat într-o fază în care trebuie să ne depășim temerile privind migrația, terorismul și crizele politice și economice'', a spus șeful executivului de la Bratislava.

Potrivit acestuia, crizele nu pot fi rezolvate prin proceduri individuale necoordonate, ci printr-o abordare unică la nivelul UE. La rândul său, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a remarcat că Uniunea Europeană se confruntă cu un divorț (în urma referendumului din 23 iunie privind apartenența Marii Britanii la UE) căruia trebuie să îi facă față, dar consideră că Slovacia este bine pregătită pentru această sarcină.