MENIU

Premierul norvegian Erna Solberg, în lacrimi după tragedia din Franţa: "M-am căsătorit la Paris"

Premierul norvegian Erna Solberg şi-a exprimat profunda compasiune pentru poporul francez, lovit în urmă cu câteva zile de multiple atacuri teroriste.

"Principalul sentiment pe care îl am este unul de durere. M-am căsătorit la Paris şi este un oraş în care am petrecut foarte mult timp", a declarat Erna Solberg.

"Mulţi oameni nevinovaţi au căzut victime acestor barbare atacuri teroriste. Compasiunea noastră adâncă se îndreaptă către victimele din Paris şi către tot poporul francez. O seară obişnuită de vineri a fost transformată într-un coşmar, într-o baie de sânge", a adăugat premierul.

Rememorând tragedia prin care Norvegia a trecut în anul 2011, când 69 de persoane au fost ucise în atacul armat de pe Insula Utoya, iar 8 în explozia unei maşini-capcană în apropierea sediului Guvernului norvegian, Erna Solberg a afirmat că "înţelege pe deplin" ceea ce trăiesc acum francezii.

"Înţeleg pe deplin că asemenea evenimente afectează profund oamenii. Dar trebuie să ne amintim întotdeauan că scopul teroriştilor este să ne sperie. Atunci, este sarcina noastră să nu ne lăsăm intimidaţi. Nu trebuie să lăsăm teroriştii să ne facă agenda. Atunci ei ar câştiga", a mai spus Solberg, potrivit The Local.