MENIU

Premierul Bulgariei, haz de corupţia din România:Miniştrii fură şi sunt închişi,fostul preşedinte...

Bulgaria a depăşit de mult România la toate capitolele Mecanismului de Cooperare şi Verificare instituit de către Comisia Europeană. Cel puţin aşa crede actualul premier Boiko Borisov. Într-un interviu, el a declarat că ultimul raport MCV în care ţara sa a fost criticată se datorează exclusiv prestaţiei fostului premier şi nu corupţiei din ţară.

Mai mult, pentru a-şi argumenta poziţia, Borisov a declarat referitor la România că: "Miniştrii lor fură şi în cele din urmă au fost prinşi şi închişi, în timp ce preşedintele lor caută azil în Moldova. Nu văd niciun bulgar care să fugă în România".

Referitor la miniştrii din cabinetul său, Borisov susţine că cea mai bună măsură pentru a nu avea demnitari corupţi este prevenţia, iar cine calcă strâmb este imediat dat afară din Executiv. Însă declaraţia premierului bulgar este contrazisă chiar de ultimul raport publicat de Comisie la începutul anului. Bruxelles-ul a lăudat atunci România pentru progrese şi a cerut Sofiei să accelereze lupta pentru combaterea corupției.

Mai multe articole despre:
corupţie Bulgaria Boiko Borisov corupţie România