MENIU

Premierul britanic: RUSIA riscă NOI SANCŢIUNI dacă nu se angajează să rezolve conflictul din Ucraina

Premierul britanic: RUSIA riscă NOI SANCŢIUNI dacă nu se angajează să rezolve conflictul din Ucraina

Rusia riscă noi sancțiuni dacă nu se angajează să rezolve conflictul din Ucraina, a declarat vineri primul ministru britanic David Cameron, calificat drept 'inacceptabile' acțiunile Moscovei față de Ucraina, relatează France Presse.

Într-un discurs rostit în parlamentul de la Canberra, Cameron a declarat că sancțiunile impuse până acum de Occident au avut un impact asupra economiei ruse.

"Acțiunile Rusiei sunt inacceptabile", a declarat jurnaliștilor premierul britanic, înainte de a pleca la Brisbane pentru summitul șefilor de stat și de guvern din cadrul G20, la care va participa și președintele rus Vladimir Putin.

"În cazul în care Rusia va adopta o abordare pozitivă față de libertatea și responsabilitatea Ucrainei, aceste sancțiuni ar putea ridicate', a adăugat el. Dar 'dacă Rusia continuă să înrăutățească situația, sancțiunile ar putea să se intensifice. Este atât de simplu", a avertizat șeful executivului britanic, potrivit agerpres.ro.

Rusia a reiterat joi că nu are trupe în estul Ucrainei, regiune controlată de separatiști proruși.

Ucraina declarase în ajun că se pregătește de luptă, în reacție la concentrarea de trupe ruse în această regiune, concentrare confirmată de NATO, amplificând astfel temerile privind reluarea ostilităților după două luni de armistițiu fragil.