MENIU

Pregătiri pentru mutarea sicriului Reginei la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh

Se fac pregătiri pentru mutarea sicriului Reginei în Edinburgh. Drumurile au fost închise și se ridică bariere în capitala scoției Edinburgh pentru sosirea sicriului Reginei în acest weekend. Sicriul este de așteptat să fie mutat duminică de la castelul Balmoral, unde a murit, la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh.

După aceasta, publicului li se va permite să treacă pe lângă sicriul din Catedrala St Giles din capitala Scoției, înainte de a călători marți la Londra.

La ora 10:00, Charles este proclamat rege la Consiliul de Aderare din Palatul St James din Londra. Vor fi prezenți 200 de miniștri, 14 deținători de funcții de stat - cum ar fi foști miniștri și premieri.

Regele Charles va fi însoțit de soția sa, Camilla, și de moștenitorul tronului, William. La ora 11, se va citi proclamația de pe balconul Palatului.

Salutările cu armele vor răsuna în Hyde Park și la Turnul Londrei, iar la ora 12:00, Proclamația este citită în Royal Exchange din City of London.

După-amiaza: deputații depun un jurământ de credință regelui Charles al III-lea în Camerele Parlamentului. Toți parlamentarii continuă să-și împărtășească amintirile despre regretatul monarh.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, a transmis joi seara televiziunea de stat britanică, BBC, care a preluat anunțul făcut de Palatul Buckingham.

Elisabeta a II-a a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, de peste 70 de ani, depășind domnia reginei Victoria. Suverana va avea, conform tradiţiei britanice, funeralii de stat care vor dura 10 zile.

Mai multe articole despre:
sicriu regina