MENIU

PPE nu se lasă. Webber va discuta personal cu Orban despre expulzarea Fidesz

Războiul politic declanșat între PPE și Fidesz-Orban este departe de final, însă Manfred Weber a declarat că vrea să discute personal cu Viktor Orban despre posibilitatea, cât se poate de reală, ca partidul pe care îl păstorește să fie expulzat din familia popularilor europeni. 

Liderul principalului partid de centru-dreapta din Parlamentul European, Manfred Weber, a precizat că vrea să discute personal cu premierul Ungariei Viktor Orban pentru a-l avertiza în legătură cu excluderea Fidesz din Partidul Popular European.

"În zilele următoare, voi încerca, din nou, să vorbesc cu Viktor Orban, la Budapesta, pentru că doresc să îi transmit cât se poate de clar că, în acest moment, este pe punctul de a fi exclus din PPE„, a declarat Weber, într-un interviu acordat cotidianului german Welt am Sonntag, scrie Reuters.

În replică la dezbaterile din PPE privind o posibilă excludere a formațiunii lui Orban, acesta a susținut vineri că Fidesz ar putea decide să părăsească de bunăvoie grupul politic conservator.

 
Campania anti-Bruxelles demarată de Viktor Orban, avându-l ca țintă inclusiv pe președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, l-a determinat pe Weber să ia atitudine și să îl someze să renunțe la denigrarea oficialilor europeni și să înlăture imediat panoruile publicitare, plătite din bani publici, cu mesaje de defăimare la adresa acestor oficiali.
Mai multe articole despre:
PPE Orban Fidesz weber