MENIU

Posibilitățile Germaniei de a furniza arme Kievului sunt aproape epuizate

Ucraina cere armament de peste tot, Germania spune că nu mai are. Foto/Profimedia

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că Germania studiază lista de arme solicitate de Ucraina și intenționează să „afle ce poate fi livrat rapid”, dar a menționat că posibilitățile țării sale nu sunt nelimitate.

„Listele includ arme antitanc și arme de apărare aeriană”, a declarat el reporterilor la Berlin, după o conferință video cu președintele american Joe Biden și alți lideri ai G7.

Potrivit acestuia, ar trebui furnizate arme pe care armata ucraineană știe deja să le folosească. Totodată, cancelarul a subliniat că posibilitățile țării de a furniza arme erau „aproape epuizate”.

În același timp, Germania intenționează să continue să sprijine Ucraina în toate modurile posibile, a adăugat el, menționând că NATO nu va interveni în conflictul din Ucraina.

Anterior, Ministerul rus al Apărării și cel de Externe și-au exprimat dezacordul față de țările occidentale din cauza faptului că ajută Ucraina cu arme, escaladând situația. Bruxelles -ul a răspuns că aceste provizii ajută Ucraina să se apere, dar nu exclud o reglementare diplomatică a conflictului.